Jelenleg 0 online 5564 tagból és 3 látogató olvassa az oldalt.
» Oldalsó tükörtartó alumínium leszedése, fest...

2007. május 10. | Beküldte: tujon

A leszerelési rész szövegéért köszönet Ocsy-nek! Az elektromos állítású tükör leszereléséhez is olvasható segítség itt: Külső tükrök leszeszerelése. Küszöbök

Ilyen volt:
Ilyen volt 1. Ilyen volt 2.
A tükörállító karról húzzuk le a gumi takarót. Alatta van egy szorítócsavar, ami karmos kulccsal, de leginkább szabad kézzel letekerhető (ha mégsem, akkor a karomba állítsunk bele egy csavarhúzót, és az óramutató járásával ellenkező irányban óvatosan üssük meg, így kilazul a csavar).
Gumi takaró levétele Állítókar csupaszon
Ezután a belső fekete műanyag tükörháromszög alá tegyünk egy csavarhúzót (lehetőleg nyitott ajtónál, az ajtókeret felől, mert annak gumi peremére felfekszik a csavarhúzó nyele, így nem sértjük meg a fényezést), és óvatosan pattintsuk ki azt. Ezután három csavart kell kitekernünk, és a tükörtartó konzol máris lejön a helyéről.
Tartókonzol leszerelés 1. Tartókonzol leszerelés 2. Tartókonzol leszerelés 3.
Vigyázzunk, a tükröt csak ez a három csavar tartja, ezért az utolsó csavar kivétele előtt fogjuk meg a tükröt, nehogy leessen!
Tartókonzol leszerelve 1. Tartókonzol leszerelve 2.
Ezután leszerelhetjük a tükröt róla, ami 3 csavar fog oda az alumínium öntvényhez nem árt, ha van kéznél csavarlazító, mert a fém csavar és az alumínium csodákra képes, ha találkoznak oxidálásnál! (Nekem 2 csavar is bele volt gyógyulva.)
Tükörház csavarok
Ha leszereltük a tükröt jöhet a türelemjáték, mert ahol már eloxidálódott onnan könnyen pereg a festék, viszont ahol még nem onnan nehezen lehet levakarni a ráeloxált nagy szilárdságú festéket! Ha leszedtük a festéket, jöhet a csiszolás fémtisztára kell csiszolni utána finomabb csiszoló papirral átcsiszolni, és már jöhet a festés! (Személy szerint 10 perc alatt száradó festéket vettem, ami 1000-1500 között lehet kapni szinte minden háztartási vagy festékboltban!) Célszerű az alumíniumot kézbe fújni! 3-4 rétegből szép színe lesz!

Íme az eredmény.
Kész 1. Kész 2.

Jó munkát!

2007. április 25.
Bánfi Tuzson (tujon)