Jelenleg 0 online 5564 tagból és 2 látogató olvassa az oldalt.
» Szabályzat

A FiatBravo.hu oldal szabályzata

(felhasználási feltételei)

 

1. Általános feltételek

A FiatBravo.hu oldal (a továbbiakban: Oldal) regisztrált és vendég Felhasználói az Oldalra történő belépéssel és/vagy regisztrációval, az Oldalon történő böngészéssel, illetve a Oldal Fórumának használatával elfogadják jelen Szabályzat összes pontját, és vállalják azok betartását. A Szabályzat bármely pontjának megsértése az Oldal Moderátorainak fellépését vonhatja maga után a Szabályzatot megszegő Felhasználóval szemben.

Az Oldalon közölt tartalmak jogvédelem alatt állnak, az adott tartalom szerzőjének, vagy az Oldal üzemeltetőinek, szerkesztőinek szellemi tulajdonát képezik. Előzetes hozzájárulásuk nélkül tilos az oldal egészének vagy részeinek (szöveg, kép, hang- vagy videoanyag, program vagy adatszerkezet) a személyes célú használaton túli feldolgozása, reprodukálása, közzététele és értékesítése.

Az Oldalra a Felhasználók által feltöltött képek és szövegek, beleértve a Leírásokat, illetve a Fórumban és a személyes Adatlapokon közzétett hozzászólásokat, teljesen nyilvánosak. A hozzászólások a Felhasználók saját véleményét tükrözik, tartalmukért az Oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget, azokkal nem feltétlenül értenek egyet. A Leírásokban szereplő információkat mindenki csak a saját felelősségére használhatja fel, az azokból eredő esetleges anyagi károkért az Oldal üzemeltetői, illetve a Leírások készítői nem felelnek.

Az Oldal adatbázisa a Felhasználókról nem tárol semmilyen személyes adatot. Az adatbázis a Felhasználóknak az oldallal kapcsolatos látogatási szokásairól nyilvántartást készít, amelynek statisztikai célja van, illetve az Oldal kényelmi funkcióinak működéséhez (utolsó látogatás óta megjelent új hozzászólások megjelölése, Adatlapok frissülésének kijelzése) szükséges. A nyilvántartáshoz harmadik fél nem férhet hozzá. Az Oldalon történő regisztrációhoz csak felhasználói név, bejelentkezési jelszó és e-mail cím megadása szükséges; utóbbi az oldal látogatói számára csak akkor nyilvános, ha azt a Felhasználó engedélyezi. A tárolt e-mail címeket az Oldal üzemeltetői harmadik félnek nem adják tovább, arra hírleveleket, reklámüzeneteket (spam) nem küldenek. Ha a Felhasználó elfelejti a jelszavát, a bejelentkezési oldalon található funkció használatával újat igényelhet, amelynek aktiválásához szükséges linket a megadott e-mail címre kapja meg. Az Oldal üzemeltetői a Felhasználók nem publikus adatainak tárolásánál a lehető legnagyobb gondossággal járnak el, azonban nem felelősek azért, ha ezekhez rajtuk kívül álló okok miatt harmadik személy jogosulatlanul (pl. hacker-támadás során) hozzájut.

A Felhasználó kérheti regisztrációjának törlését az Oldal üzemeltetőitől az info@fiatbravo.hu címre küldött e-mail üzenetben. Ezáltal a Felhasználó fiókja és személyes Adatlapja törlésre kerül, de a Fórumban tett hozzászólásai továbbra is láthatóak maradnak, nevének kijelzése nélkül. A felhasználói fiók törlése végleges, a későbbiekben nem állítható vissza. Ha a Felhasználó az Oldalra feltöltött Leírásait is el akarja távolítani, azt szintén az üzemeltetőknek kell jeleznie.

Az Oldalra a Felhasználó által saját magáról vagy másról feltöltött, személyes adatokat tartalmazó szöveges vagy képi információ közzétételével kapcsolatos felelősség a Felhasználót terheli. Jogsértés jelzése esetén ezen személyes információkat az Oldal üzemeltetői eltávolítják. A Felhasználók által feltöltött tartalmakért, továbbá az esetleges adatvesztésből fakadó károkért az üzemeltetők nem vállalnak felelősséget.

2. Taglista

2.1. Adatlap

Személyes Adatlapja kizárólag a regisztrált Felhasználónak (a továbbiakban: Tag) lehet. Az Adatlap két részből áll: a Tag és az Autó Adatlapjából. A Tag Adatlapja a regisztráció után automatikusan létrejön, és feltöltődik a regisztrációnál megadott adatokkal.

Az Autó Adatlapjára a Tag az autójáról képeket és információkat tölthet fel, az alábbi szabályok szerint:

– Kizárólag a típuslistában felsorolt típusok adatai tölthetők fel. Ha a Tagnak nincs a listában szereplőknek megfelelő típusú autója, akkor az Autó Adatlapját nem töltheti ki.
– A feltöltött képeknek a Tag autóját kell ábrázolnia, más tulajdonában álló autó feltöltése nem engedélyezett. Autókereskedésben készült vagy hirdetési oldalakról származó képek ezért nem tölthetők fel.
– Az autóról legalább három (3) darab, nappali fényviszonyok között készült és különböző (pl.: elölről, oldalról, hátulról fotózott) képet kell feltölteni.
– Csak eredeti képek tölthetők fel, azok nem lehetnek átszerkesztve (pl.: virtuális tuning, több képből álló montázs, stb). Átszerkesztésnek minősül az eredeti fényképen végzett bármilyen képszerkesztési művelet, logo vagy felirat elhelyezése. Kivételt képez az autó rendszámának felismerhetetlenné tétele – ami kimondottan javasolt is –, valamint a fényképezőgép által biztosított trükkök, effektusok használata a jó ízlés határain belül olyan mértékben, hogy az autó még jól felismerhető legyen (pl. fekete-fehér kép, szépia effektus, stb).

Azon Adatlapok, amelyek a fenti szabályoknak nem felelnek meg, előzetes figyelmeztetés nélkül törölhetők, vagy a Szabályzatnak történő megfeleltetés érdekében a Moderátorok módosíthatják őket.

Figyelem! A feltöltött adatok és képek az Oldal minden látogatója számára szabadon elérhetők, ezért azok közzétételénél különös gondossággal kell eljárni. Ajánlott a rendszám kitakarása, és olyan képek feltöltése, amelyek nem teszik egyértelműen felismerhetővé a tulajdonost, a lakhelyét és/vagy azt a helyet, ahol az autó többnyire megtalálható.

Ha a Tag saját magáról és/vagy autójáról az Adatlap kitöltésével információkat tesz közzé, azt saját felelősségére teszi. Az ezzel összefüggésbe hozható bármilyen jellegű anyagi vagy nem anyagi kárért az Oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget.

2.2. Üzenet írása az Adatlapra

Az Autó Adatlapjára írt üzenet az autó adatai alatt jelenik meg, azt minden regisztrált és bejelentkezett Tag láthatja. Ezzel a funkcióval az autóval kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel a Tagok az Adatlapon szereplő autó tulajdonosának. Az adatlapi üzenet más célra nem használható.

Új üzenet beküldése előtt ajánlott átnézni az adott Adatlapot. Amennyiben az új hozzászólás egy kérdés, akkor lehet, hogy már korábban feltették, és meg is válaszolták. Kerülni kell egy adott kérdés többszöri és felesleges feltevését.

Ha a hozzászólás válasz egy korábbi hozzászólásra, akkor azt válaszként kell beküldeni. Erre a hozzászólások követhetősége miatt van szükség. Tehát ebben az esetben a Válasz funkciót kell használni.

Az üzenetre ugyanazon az Adatlapon kell válaszolni, ahová az üzenetet írták (kérdést feltették), nem az üzenetet író Tag Adatlapján, különben az üzenetek, kérdések és válaszok követhetetlenné válnak. Az új válaszüzeneteket, ahogyan a saját adatlapokra érkező új üzeneteket is az Értesítések oldaldobozban jelzi az oldal.

A fentiek be nem tartása a Moderátorok beavatkozását, illetve akár a Szabályzatot többszörösen megsértő Tagnak az Oldalról történő kizárását eredményezheti.

3. Fórum

3.1. Általános információk

Az Oldal Fórumát csak regisztrált és bejelentkezett Tagok használhatják. A Tag böngészhet és hozzászólhat a nyitott témákhoz. Minden Tag, aki a Fórumhoz valamely témában hozzászól, tudomásul veszi és elfogadja a Fórum moderálási irányelveiben megfogalmazott szabályokat, feltételeket és az általános internetes kommunikációs és etikai normákat. Így biztosítható, hogy a fórumozók kultúrált környezetben tudják megosztani egymással gondolataikat, véleményeiket, érzelmeiket.

3.2. Új téma indítása

Új témát csak a Moderátorok nyithatnak a Tagok kezdeményezésére, akik ezirányú igényüket az Új téma nyitása című témában jelezhetik, indokolva a létrehozás szükségességét. A kérést a Moderátorok elbírálják, és ha indokoltnak találják (mert még nincs olyan nyitott téma, amelynek tartalma lefedné az igényt, és annak jelentősége megalapozza egy új téma nyitását), akkor az igényelt témát megnyitják.

3.3. Új hozzászólás

Új hozzászólás beküldése előtt ajánlott átnézni az adott témát (a Keresés funkció használata segíthet ebben). Amennyiben az új hozzászólás egy kérdés, akkor lehet, hogy már korábban feltették, és meg is válaszolták. Kerülni kell egy adott kérdés többszöri és felesleges feltevését.

Ha a hozzászólás válasz egy korábbi hozzászólásra, akkor azt válaszként kell beküldeni. Erre a hozzászólások követhetősége, a Fórum szálas megjelenítésének átláthatósága miatt van szükség. Tehát ebben az esetben a Válasz funkciót kell használni.

3.5. Kávézó

A "Kávézó - A fiatbravo.hu közösségi topikja" egy kötetlen beszélgetésre használható téma, ahol a Tagok általában az oldal témájához kötődő, de konkrétan egyik megnyitott témába sem illeszkedő hozzászólásaikat, észrevételeiket tehetik meg (pl. autós hírek, események, jogi szabályozásokkal kapcsolatos változások, üzemanyagok árai stb.). Szintén a Kávézóban olvashatók az Oldal Felhasználóit érintő időszakos közérdekű információk. A Kávézó látogatásának fő szabálya, hogy a már létező, megnyitott témába illeszkedő kérdéseket az adott témában kell megvitatni, nem a Kávézóban.

A Kávézó hozzászólásai, tekintettel azok számosságára, bizonyos időközönként (ha az áttekinthetőség biztosítása azt indokolja) előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek.

3.6. Moderálás

A Fórum átláthatóságának és kultúrált használhatóságának fenntartásához a Moderátorok egyetlen eszköze a nemkívánatos hozzászólások eltávolítása a Fórumból. A törölt (moderált) hozzászólás nem tűnik el azonnal, a szövege helyett azonban egy figyelmeztetés jelenik meg, jelezve a moderálás tényét. A Fórum rendszeres karbantartása során a moderált hozzászólások később véglegesen törlődnek.

A Moderátorok nem tudják a Fórumban megjelenő hozzászólásokat szerkeszteni vagy részlegesen törölni. Emiatt vagy változatlan formában meghagyják, vagy pedig teljes egészében törlik a hozzászólást, a hozzá kapcsolódó összes további hozzászólással (válasszal) együtt.

A Moderátorok előzetes figyelmeztetés nélkül törlik az alábbi hozzászólásokat:

– Egy adott témához (szálhoz) kapcsolódó, ennek ellenére nem Válaszként, hanem Új hozzászólásként rögzített hozzászólások.
– Nem az adott témához kapcsolódó hozzászólások. Ha a hozzászólások valamely másik nyitott témába illeszkednek, akkor a Moderátor törlés helyett áthelyezheti őket oda.
– A beszélgetés menetét zavaró tartalmú, a kultúrált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív, vagy nem a témához tartozó (off-topic) hozzászólások.
– Olyan (nagyméretű) képeket tartalmazó hozzászólások, amelyek túlzottan lassítják az Oldal működését.
– A Fórumban korábban megnyitott témához kapcsolódó hozzászólások a Kávézóban.

Ha ugyanazon Tag háromszor egymás után tesz szabálytalan, és utóbb törlésre kerülő hozzászólást, akkor a Tag regisztrációja automatikusan három (3) napra felfüggesztésre kerül, amely időszak alatt a Tag nem jelentkezhet be az Oldalra. A harmadik kizárás (tehát összesen kilenc /9/ moderálás) automatikusan határozatlan idejű eltiltást von maga után.

4. Adok - Veszek rovat

Az Oldal Adok - Veszek rovata a Tagok autókkal, alkatrészekkel kapcsolatos apróhirdetéseinek feladására és megjelenítésére szolgál. Egy Tagnak egyszerre legfeljebb tíz (10) darab hirdetése lehet.

A hirdetések kategorizáltak, minden hirdetést a megfelelő kategóriában kell feladni. A nem megfelelő kategóriába feltöltött hirdetések törlésre kerülnek.

A hirdetés tárgyának pontos megnevezést kell tartalmaznia: tilos az általános, nem konkrét cím megadása (pl. "Mindenféle", "Bolhapiac", "Egyebek", "Alkatrészek"), mert ez megnehezíti az átláthatóságot, és ez sem az eladó, sem a vevő fél érdekeit nem szolgálja.

A feladott hirdetések a feladástól számított négy (4) hét elteltével automatikusan törlődnek. Ez biztosítja a már aktualitásukat vesztett hirdetések eltávolítását a rendszerből. A hirdetés feladója a fenti határidő lejárta előtt maga is törölheti hirdetését.

A hirdetés az azt feladó Tag nevében jelenik meg. Tilos más nevében olyan hirdetés közlése, amelyről az illető nem tud, azt nem kérte. Az ilyen hirdetést feladó Tagot a Moderátorok azonnal kitiltják az Oldalról, és törlik az összes hirdetését.

A Szabályzatot bármilyen módon sértő hirdetéseket a Moderátorok eltávolítják, a rendszeresen szabálytalan hirdetéseket feladó Tagokat pedig kizárhatják az Oldal további használatából.

5. A Szabályzat módosítása

Jelen Szabályzat előzetes figyelmeztetés nélkül módosulhat. Az Oldalnak a Szabályzat módosítása utáni folytatólagos látogatásával a Felhasználó automatikusan elfogadja az új Szabályzatot.